.prise

Bli kjent med våre tjenester

Våre kunder er vår prioritet – vi tilbyr tannhelsetjenester av høy kvalitet. Mer informasjon om våre tjenester finner du nedenfor.

Hva er tannregulering?

 

Tannregulering er en behandling som retter opp tenner og kjeve ved hjelp av ulike typer apparater. Disse apparatene påfører et trykk på tennene. Denne prosessen kan ta alt fra ca. 6 måneder til et par år, noen få ganger mer. Det vil alltid være en individuell vurdering for hvert tilfelle.

Tannregulering er mest vanlig på barn, men man ser nå en økende behandlingstrend hos voksne med både små og store behov.
Tannregulering retter først og fremst opp feilstilling av tennene, men en behandling med tannregulering har to hovedområder; retting av tannstillingsfeil (ortodonti) og retting av avvik i kjeveskjellettet. Det kan dreie seg om store underbitt eller store overbitt som gjør funksjonene av samspillet mellom kjeven og tennene vanskelig. Er avvikene for store, kan det i sjeldne tilfeller kreve spesialbehandling.

 

Når bør man ha tannregulering?

En liten skjevhet av en tann krever i seg selv ikke et behandlingsbehov, men for en som synes dette er sjenerende kan dette rettes om ønskelig. -Ofte med en enklere behandling. Oppstart på behandling på barn kan variere veldig. Det kan også være store avvik i behandlingstid, dvs. tiden det tar fra påsatt regulering til ferdig utført behandling. Vanligvis er det skoletannlegen som oppdager eller registrerer bittfeil/avvik hos barn. Disse henvises så til vår reguleringstannlege.
Når pasienten kommer til oss, vil du møte en spesialist i tannregulering, en kjeveortoped. Vi setter av god tid til deg, både for å finne den beste behandlingsmetoden, men også for å høre dine tanker, ønsker og behov.
Vi tar røntgenundersøkelser av tenner og kjever for å sjekke sambitt (hvordan bittet er) og om det for eksempel kan ligge tenner i kjeven som ikke kommer frem av seg selv (retinerte tenner). Det kontrolleres også evt. feilstilling av kjeven.
Det er kjeveortopeden (tannreguleringsspesialisten) som bestemmer oppstart av behandling, hvordan den skal gjøres og behandlingstiden. Hvis ikke alle tennene har kommet ut i posisjon, hender det at barnet må komme igjen på et senere tidspunkt for å starte opp behandling.

Er man voksen og ønsker behandling, skjer oppstart så å si alltid umiddelbart etter konsultasjon.

Regulering med tradisjonelle klosser laget av metall som er limt på tennene.
Vi tilbyr tradisjonelle klosser laget av stål

Du kan lese mer om klosser i metall her: https://ormco.com/en-us/damon-system

Ønsker du en mindre synlig fast apparatur kan vi tilby regulering med klosser laget av porselen som er limt på tennene. Klossene er hvite, estetisk laget av glasskeramikk.

Du kan lese mer om klossene vi bruker her: https://www.3m.co.uk/3M/en_GB/p/d/b00002721/

Invisalign er laget for å regulere alle slags smil, og er klinisk bevist å være effektiv. I hendene på en erfaren Invisalign-leverandør kan invisalign brukes til å behandle milde til komplekse tannreguleringsproblemer. Invisalign er gjennomsiktige skinner som flytter tennene.

Du kan lese mer om invisalign her. https://www.invisalign.no/

Behandling med avtakbar apparatur (plater/gom) er ofte behandling for korreksjoner av bittet, tidlig behandling eller innledende behandling før fastsittende regulering. Når gommen bestilles kan pasienten velge farge og utseende selv. Pasienten bruker platen enten hele tiden eller kun om natta, avhengig av behov. Dette kan være ved såkalte kryss-bitt, underbitt eller enkelttenner i fronten som står feil. Platene som benyttes fremstilles på kvalifiserte spesiallaboratorier i Norge og England.

En slik platebehandling varer normalt fra et par måneder opp til 1 år. Noen ganger må pasienten ha vanlig regulering senere, men ofte er platebehandling alene tilstrekkelig. Lignende plater brukes også senere til enkle korreksjoner og for å sikre behandlingsresultatet etter fast regulering.

Etter endt behandling festes en tynn metallstreng på baksiden av tennene slik at tennene ikke flytter på seg. Den er festet på tennene så lenge man ønsker å beholde resultatet av tannreguleringen. Hvis retaineren løsner må den festes igjen så fort som mulig.

Ønsker du en konsultasjon? – fyll ut kontaktskjemaet eller ring 91 70 85 05

Priser

Ved å regulere tennene hos Glis Tannregulering AS kan du være sikker på at du blir møtt av fagpersoner med høy kompetanse som er opptatt av kvalitet. Vårt mål er at hver enkelt pasient, og deres foresatte, skal føle seg godt ivaretatt.

Ved første besøk hos oss er det viktig å ta med henvisningen du har mottatt av din tannlege, og at foresatte er med til timen. Om kjeveortopedisk behandling er nødvendig og ønsket, vil egenandel avhenge av bittavviket pasienten har. Refusjonen som gis gjenspeiler alvorlighetsgraden av bittavviket.

Hvor mye vil min tannregulering koste? 
En tannreguleringsbehandling kan virke som en stor og dyr behandling. Behandlingen strekker seg over måneder/år og det er vanlig hos oss at det betales en oppstartsum og deretter månedlige rater etterhvert som behandlingen skrider frem. Prisen avhenger av graden av bittfeil og hvor lang behandlingstiden vil være. Dette kan vi estimere ganske eksakt på konsultasjonstimen og gi et godt estimert prisoverslag. Ved store bittfeil som gir funksjonsvansker, dekker Helfo store deler av kostnaden.
Det legges en helhetlig plan for deg som pasient.

Kan jeg betale i avdrag? 
Før behandlingen starter opp, blir vi enige om tidspunkt for behandlingsoppstart, sum og betalingsmåte. Vi har gunstige betalingsløsninger for deg som foreldre eller pasient. Informasjon om dette får du/dere på første konsultasjon.

Søskenmoderasjon? 
Dersom flere søsken trenger tannregulering, får man søskenmoderasjon fra barn nummer to. Snakk med spesialisten om dette på konsultasjonstimen.

Hvor mye får jeg i refusjon / dekkes av Helfo? 
Barn og unge kan få fra 40 – 100% stønad fra Helfo på tannregulering. Dette avhenger av alvorlighetsgraden av bittfeil og hva kjeveortopeden mener det er behov for av behandling. Behandlingen må være påbegynt senest det året barnet fyller 20 år.

Når er behandlingen ferdig? 
Når tannreguleringen tas av, er det viktig at vi bevarer behandlingsresultatet.
Vevet rundt tennene trenger ofte tid til å omdanne seg og tilpasse seg det nye bittet. Dette er fordi kjevens vekst ofte fortsetter lenge etter avsluttet behandling. For å hindre tilbakefall (at tennene sklir tilbake i sin gamle posisjon), brukes det et streng på baksiden av tennene (retainer). Noen vil også få skinner som de må sove med den første perioden etter at reguleringen er tatt av. Vi anbefaler at strengen på baksiden av tennene beholdes på så lenge som mulig.

Prisoversikten under er veiledende da prisen avhenger av type behandling og behandlingsbehov. Nøyaktig prisoverslag gis ved konsultasjon.

  • Første konsultasjon med OPG røntgen: 1 600 kr
  • Enkel tidligbehandling (40 % refusjon): 8 000 > 16 000 kr
  • Større avvik (75 % refusjon): 8 000 > 14 000 kr
  • Fast apparatur én kjeve (40 %): 20 000 > 25 000 kr
  • Fast apparatur begge kjever (40 %): 28 000 > 32 000 kr
  • Stort avvik med apparatur (75 %): 28 000 > 30 000 kr

Tannregulering & røntgen

  • Første konsultasjon med OPG-røntgen: 1 600 kr
  • Pris for behandling med fast tannregulering i en kjeve: 18 000 > 22 000 kr
  • Pris for behandling med fast tannregulering i begge kjever: 35 000 > 45 000 kr
  • Regulering med avtagbar gom: 3 000 > 4 500 kr
  • Regulering med fast apparatur
    – 0 % refusjon: 35 000 > 45 000 kr
    – 40 % refusjon: 20 000 > 26 000 kr
    -75 % refusjon: 14 000 > 18 000 kr

Prisene for fast apparatur inkluderer konsultasjon, foto, røntgen, oppfølging underveis i aktiv
behandling, limte retainere og nattgom ved endt behandling, samt 3 etterkontroller.

Voksne som ønsker kjeveortopedisk behandling trenger ingen henvisning fra egen tannlege for en konsultasjon. Det er ofte fint å ha en dialog/samarbeid med din tannlege i forhold til hva som skal gjøres her og evt. behandling som skal utføres hos din tannlege.

  • Konsultasjon voksen: 1 240 kr
    – Prisen inkluderer OPG, foto og vurdering av kjeveortoped.
  • Fast apparatur
    – Hvite brackets en kjeve: 25 000 > 30 000 kr
    – Hvite brackets begge kjever: 40 000 > 45 000 kr
    – Metall brackets en kjeve: 20 000 > 30 000 kr
    – Metall brackets begge kjever: 35 000 > 45 000 kr
    – Fast apparatur 100 % refusjon: 9 000 > 12 000 kr
  • Invisalign
    – Invisalign Express: 25 000 > 25 000 kr
    – Invisalign Light: 35 000 > 40 000 kr
    – Invisalign Full: 50 000 kr

Voksne må i stor grad dekke alle utgifter til regulering selv, men enkelte tilstander kvalifiserer for refusjon fra Helfo. Refusjon til voksne gis ved bittavvik som er så alvorlige at bruker må ha ortognatisk-kirurgisk behandling, manglende tannanlegg (agenesi), tannskader (traume), periodontitt eller sjeldne medisinske tilstander (se SMT-listen fra HELFO).

  • Enkel reparasjon av retainer: 950 > 1 500 kr
  • Ny retainer per kjeve: 1 800 > 3 200 kr
    – Prisen inkluderer foto, røntgen og ny retainer.

Prisene på en behandling er avhengig av bittfeil og av hvor omfattende behandlingen vil bli. Innen en behandling påbegynnes får pasienten framlagt et kostnadsoverslag og en behandlingsavtale. For barn under 16 år er det et lovkrav at en foresatt eller noen som representerer de foresatte må underskrive behandlings- og kostnadsplanene før behandlingen kan begynne (informert samtykke).

Pasientene må i de aller fleste tilfeller påregne egenbetaling. Prissystemet er komplisert da refusjonene følger priser fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet (HOD). Disse takstene følger ikke den generelle prisutviklingen i samfunnet. De fleste reguleringstannleger arbeider som selvstendig næringsdrivende og følger derfor prisutviklingen i samfunnet forøvrig, i tillegg er det fri prissetting (markedsstyrt) av tannhelsetjenester. De siste årene har myndighetene blitt hengende 10-15 % etter i justeringene med trygdetakstene (tannreguleringstakstene), Noen trygdetakster har sågar gått ned (negativ utvikling) med de følger at egenbetalingen til pasientene øker.

20-års grense
For å få støtte fra NAV til tannregulering må behandlingen være påbegynt innen utgangen av det kalenderåret pasienten fyller 20 år (nytt fra 2012). Størrelsen på støtten varierer fra 40 til 100 % av offentlig honorar, og er avhengig av hvor alvorlig bittfeilen er. De forskjellige bittfeilene er listet opp på trygdeskjemaet, og er delt inn i:
Gr. A: 100 % refusjon
Gr. B: 75 % refusjon (90 % med søskenmoderasjon)
Gr. C: 40 % refusjon (60 % med søskenmoderasjon)
Gr. D: Ingen refusjon, pasientene her ansees å ha et avvik av lettere estetisk art. Behandling kan utføres, men da må alt betales av egen lomme uten støtte fra staten.

Rent statistisk er det størst sannsynlighet for å havne i gruppe C.

Søskenmoderasjon
Dersom flere søsken trenger regulering får man, fra og med barn nummer to, søskenmoderasjon: I Gr. B økes refusjonen fra 75 til 90 %, i Gr. C fra 40 til 60 %.

Utregning av refusjonen
NAV / HELFO regner ut refusjonen til pasienten på grunnlag av offentlige takster for tannbehandling fastsatt av Helse- og Omsorgsdepartementet (HOD). Våre priser ligger noe over de offentlige takstene, og det blir derfor et mellomlegg som pasienten må dekke selv. Dette er vanlig både ved offentlige og private tannklinikker.

Kostnader ved tannregulering (trygderefusjonen fratrukket)
Kostnader viser egenandelen som varierer pga refusjonsprosent og komplikasjonsgrad. (Behandlingsplanlegging med tilhørende journalopptak er ikke inkludert)

  • Innledende behandling: 2 000 > 12 000 kroner (Tidlig behandling, to fase behandling)
  • Ortopedisk behandling: 5 000 > 13 000 kroner (aktivator, maxillator o.s.v)
  • Fast apparatur i 1 kjeve: 3 000 > 15 000 kroner
  • Fast apparatur i begge kjever: 6 000 > 27 000 kroner

Oppsummert: Behandlingen vil koste alt fra 2 000 > 27 000 kroner. Ved første konsultasjon blir det gitt ett individuelt prisoverslag, hvor utlegg for eventuelt røntgenbilder, fotos, gipsmodeller og behandlingsplanlegging er inkludert.

Støtte fra NAV/HELFO til voksne
I noen tilfeller kan voksne også få støtte til tannregulering:

  • Bittfeilen er så alvorlig at det kreves både tannregulering og kjevekirurgi
  • Medfødt manglende tannanlegg, hvor lukene i tannrekken skal lukkes kjeveortopedisk, eller erstattes med broer / implantater som krever kjeveortopedisk forbehandling
  • Uvanlig stor tannslitasje der bittfeilen må korrigeres før de nedslitte tennene kan bygges opp igjen
  • Pasienter med spesielle sykdommer som gir rett til gratis tannbehandling (NAV / HELFO har en oversikt over slike sykdommer)
  • Pasienter med traume, som skal behandles i kombinasjon med tannerstatning(er)
  • Pasienter med marginal periodontitt (tannkjøttssykdom)

Direkte oppgjør til tannlegen
NAV / HELFO utbetaler trygderefusjonen direkte til Glis Tannregulering AS.  Du betaler kun din egenandel til oss!